Donateur worden?

op . Gepost in Stichting

 

Funerair erfgoed is cultuur-historisch erfgoed waarbij de dood een centrale rol speelt. Tot dit erfgoed behoren begraafplaatsen en kerkhoven, maar ook grafmonumenten in kerken. Nederland kent een rijke funeraire geschiedenis, echter is deze vaak onderbelicht als het gaat om bekendheid en zorg. Als laatste rustplaats geeft een begraafplaats niet alleen een beeld over de omgang met de dood, maar is een begraafplaats een weergave van de lokale geschiedenis van een stad of dorp. Daarbij spelen tal van aspecten een rol, zoals politieke geschiedenis, tuin- en landschapsarchitectuur, kunstgeschiedenis en nog veel meer. Dat maakt funerair erfgoed niet alleen interessant, maar ook belangrijk om te bewaren, te onderzoeken en te beschrijven. Hier zet Stichting Dodenakkers.nl zich actief voor in.

 

De stichting

De Stichting Dodenakkers.nl heeft belangrijkste doelstelling geïnteresseerden inzicht te geven in de funeraire cultuur in Nederland middels de website dodenakkers.nl en het uitdragen van kennis over funeraire cultuur in de ruimste zin.

De stichting is opgericht op Allerzielen 2002. De akte van oprichting is gepasseerd door notaris mr. Wim Heynen te Eijsden. De stichting is onder nummer 30184193 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Utrecht. Meer over de geschiedenis van de stichting en deze website kunt u hier vinden.

 

Aktviteiten van de stichting

Om het funerair erfgoed onder de aandacht te brengen ontplooit de stichting diverse aktiviteiten. De belangrijkste aktiviteit is de website. Door regelmatig beschrijvingen en artikelen op de website te plaatsen wil de stichting proberen het funerair erfgoed van Nederland (en historisch daaraan verbonden gebieden) in kaart te brengen en onder de aandacht te brengen. Dit gebeurt door bijdragen van vaste medewerkers, maar ook door bijdragen van gastauteurs te plaatsen.

Anno 2017 telt de website ruim 750 artikelen over Nederlands funerair erfgoed. Daarnaast geeft de website uitleg over bijzondere termen en begrippen, wordt gewerkt aan een omvattende literatuurlijst en telt de linkpagina ruim 150 verwijzingen naar gerelateerde onderwerpen op het internet.

De stichting verzendt een aantal malen per jaar een nieuwsbrief. U kunt zich aanmelden onderaan deze pagina.

Tevens brengt de stichting adviezen uit, zowel gevraagd als ongevraagd.

 

Donateurs

Wilt u het werk van de stichting steunen, word dan donateur. Als donateur ontvangt u automatisch de digitale nieuwsbrief, waarin u op de hoogte wordt gehouden van updates van de website, actuele funeraire zaken en boekaanbiedingen die de stichting voor u heeft. Als donateur krijgt u korting op het reguliere boekenaanbod.

U steunt ons door een bijdrage over te maken op bankrekening NL13 RABO 0379999455 t.n.v. Stichting Dodenakkers.nl te IJsselstein o.v.v. uw e-mailadres. Elk bedrag is mogelijk, maar als u minimaal €19,50 overmaakt, ontvangt u van ons een donateursboek als dank. De donateurs van 2016 ontvingen het boek 'Historische Moordkruisen in Nederland'. In 2017 zullen de donateurs een boek ontvangen over de Hollandsche begraafplaats in Nagasaki, Japan.

Heeft u nog vragen over het donateurschap? Neemt u dan contact  met ons op.

 

 

 

Beeldbank

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Begraafplaatsen
  • WO II
  • Crematoria

 

Foreign section

Contact

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.