Algemene begraafplaats Dieren

Van goudakker naar dodenakker - Algemene begraafplaats Dieren

€17.50
productnummer: Dieren
2 in voorraad

Op 5 september verschijnt de uitgave 'Van goudakker naar dodenakker'. Het is een door Thomas Hilhorst geschreven boek, waarin uitgebreid de historie van de oude begraafplaats van Dieren wordt weergegeven. De begraafplaats is een rijksmonument waarover tot voor kort maar weinig informatie te vinden was. Dierenaar Hilhorst werd gevraagd historisch onderzoek te verrichten en dit aan het papier toe te vertrouwen.

Toen de laatste rustplaats in 1842 werd aangelegd, lag ze nog ver buiten de bebouwde kom, aan de ‘Goudakkers’. Nu ligt ze midden in een woonwijk en langs de drukke Harderwijkerweg. Er ligt een aantal bekende mensen begraven, zoals Paulus Daum, Jan Ligthart, de familie Kölling en Derk Jan Middelhoven, maar ook een oudere zus van Vincent van Gogh en sergeant Chris Meijer. Zij worden ook allemaal beschreven in het boek.

Het boek is hard cover, geheel full colour en heeft 80 bladzijden. Uitgave WMJP, ISBN: 978-90-808838-9-5.

Auteur: Thomas Hilhorst

 

Het boek verschijnt zaterdag 5 september en zal daarna verzonden worden. 

Geen product in de winkelwagen

De webshop bevat een ruime selectie funeraire titels en aanverwante werken. Verzendkosten binnen Nederland altijd €3,95. Boven €60 geen verzendkosten. Donateurs ontvangen 15% korting op de totaalprijs (via kortingscode). De boeken verkeren in goede staat, tenzij anders aangegeven.

Bestellingen uit België kunnen uiteraard ook. Graag even een mailtje naar info@dodenakkers.nl.

I.V.M. met de coronacrisis worden de bestellingen op dit moment één keer in de week verstuurd, doorgaans op vrijdag. Excuses voor het ongemak.


© 2020 Stichting Dodenakkers.nl | Alle rechten voorbehouden.Website ontwikkeld door Webcase.