Het Geheim van Vredeveld

Het Geheim van Vredeveld

€9.95
productnummer: N307
3 in voorraad

Het Geheim van Vredeveld

Auteur: dr. J.H. Petrie (ingeleid en bewerkt door drs. J. Bos en dr. H. Nijkeuter)

In het najaar van 2001 werd in Assen op het landgoed Vredeveld de graftombe van Augustinus van Valkenstijn (1806-1882) en zijn vrouw Louise Aubry d'Arancey (1809-1871) in opdracht van de gemeente gerestaureerd.

De belangstelling was groot, want vele verhalen deden de ronde over het echtpaar en hun graf. Zo zouden grafrovers hun lichamen hebben weggehaald. Dat bleek niet zo te zijn, maar met de opening van de tombe werd de roep om nader historisch onderzoek een stuk luider. Niet voor niets: er werd hardnekkig beweerd dat Louise van Valkenstijn een natuurlijke dochter zou zijn geweest van koning Lodewijk Napoleon. In ieder geval waren de afkomst en het leven van het echtpaar in nevelen gehuld.

Dit boek is de weerslag van het onderzoek dat dr. J.H. Petrie op verzoek van de gemeente Assen heeft uitgevoerd naar het landgoed Vredeveld en zijn opvallende bewoners. Na zijn overlijden in 2004 is de tekst bewerkt en verzorgd door drs J. Bos en dr H. Nijkeuter (Drents Archief).

Het geheim van Vredeveld is niet alleen van grote waarde voor onze kennis van de geschiedenis van Assen, maar door de vele illustraties en documenten ook een rijke bron van informatie over de cultuur en mentaliteit in Nederland in het midden van de negentiende eeuw.

ISBN: 9789023241515
Aantal pagina's: 192
Verschenen: 2005

Geen product in de winkelwagen

De webshop bevat een ruime selectie funeraire titels en aanverwante werken. Verzendkosten binnen Nederland altijd €3,95. Boven €60 geen verzendkosten. Donateurs ontvangen 15% korting op de totaalprijs (via kortingscode). De boeken verkeren in goede staat, tenzij anders aangegeven.

Bestellingen uit België kunnen uiteraard ook. Graag even een mailtje naar info@dodenakkers.nl.

I.V.M. met de coronacrisis worden de bestellingen op dit moment één keer in de week verstuurd, doorgaans op vrijdag. Excuses voor het ongemak.


© 2020 Stichting Dodenakkers.nl | Alle rechten voorbehouden.Website ontwikkeld door Webcase.