De dood in beeld

De dood in beeld - Kapelle

 

Vroege prentbriefkaart van het Franse ereveld in Kapelle (collectie René ten Dam)In Nederland zijn in de Tweede Wereldoorlog in totaal 600 Franse militairen gesneuveld, waarvan 204 niet geïdentificeerd konden worden. Op het Franse ereveld in Kapelle liggen 229 Franse soldaten begraven, die voor een deel in de meidagen van 1940 zijn omgekomen. De meeste van hen werden reeds op 17 mei 1940 ter aarde besteld.

Ook liggen in Kapelle 19 Marokkaanse soldaten begraven. De meeste van hen kwamen om in de zee. Enkelen kwamen later in de oorlog op Nederlands grondgebied om het leven. De graven van de Noord-Afrikaanse militairen zijn herkenbaar door het gebruik van een halve maan als symbool.

De Franse begraafplaats is op 16 mei 1950 geopend door de Nederlandse minister van Oorlog. Diezelfde dag is ook de zuil met namenwand op het Franse ereveld onthuld.

Op de kaart is ook een zuil zichtbaar met de Gallische haan, het nationale symbool van Frankrijk. Tegenwoordig staat deze zuil bij de ingang van het ereveld.


© 2021 Stichting Dodenakkers.nl | Alle rechten voorbehouden.Website ontwikkeld door Webcase.