Nieuwsberichten

Bestuursleden gezocht voor stichting in Almelo

 

Dhr. Harry Löwik uit Almelo zoekt bestuursleden die met hem zitting willen nemen in een op te richten stichting Behoud Funerair Erfgoed Gemeente Almelo. De gemeente kent verschillende interessante begraafplaatsen, waaronder twee joodse begraafplaatsen en een fraai mausoleum voor een adellijk geslacht. Hoewel er enkele begraafplaatsen beschermd zijn, is er relatief weinig aandacht voor dit erfgoed.

Doel van de stichting i.o. is dan ook om bij te dragen aan het behoud van het reeds beschermde funeraire erfgoed in de gemeente Almelo als wel het nog te beschermen funeraire erfgoed. De intentie is dit te doen door het bestuderen en onderzoeken van het funerair erfgoed in de gemeente en daarover informatie te verstrekken.

Mausoleum familie Van Rechteren Limpurg (foto Leon Bok)Mausoleum familie Van Rechteren Limpurg (foto Leon Bok)

De stichting i.o. wil het erfgoed bewaren in overleg met nabestaanden en begraafplaatsbeheerders. Ook wil de stichting i.o. graag de jonge generatie interesseren voor begraafplaatsen en kerkhoven en het liefst hen ook daarbij betrekken.

Harry Löwik is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Header Oude Joodse begraafplaats Almelo (foto Leon Bok)

 

 


© 2024 Stichting Dodenakkers.nl | Alle rechten voorbehouden.Website ontwikkeld door Webcase.