Skip to main content

Bestuursleden gezocht voor stichting in Almelo

07 maart 2023

Dhr. Harry Löwik uit Almelo zoekt bestuursleden die met hem zitting willen nemen in een op te richten stichting Behoud Funerair Erfgoed Gemeente Almelo. De gemeente kent verschillende interessante begraafplaatsen, waaronder twee joodse begraafplaatsen en een fraai mausoleum voor een adellijk geslacht. Hoewel er enkele begraafplaatsen beschermd zijn, is er relatief weinig aandacht voor dit erfgoed.

Doel van de stichting i.o. is dan ook om bij te dragen aan het behoud van het reeds beschermde funeraire erfgoed in de gemeente Almelo als wel het nog te beschermen funeraire erfgoed. De intentie is dit te doen door het bestuderen en onderzoeken van het funerair erfgoed in de gemeente en daarover informatie te verstrekken.

Mausoleum familie Van Rechteren Limpurg (foto Leon Bok)Mausoleum familie Van Rechteren Limpurg (foto Leon Bok)

De stichting i.o. wil het erfgoed bewaren in overleg met nabestaanden en begraafplaatsbeheerders. Ook wil de stichting i.o. graag de jonge generatie interesseren voor begraafplaatsen en kerkhoven en het liefst hen ook daarbij betrekken.

Harry Löwik is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Header Oude Joodse begraafplaats Almelo (foto Leon Bok)

 

 

Aangepast: 11 februari 2024

Nieuw op de website


Als bloemen bij het graf - Gieten

08 juni 2024
~Als bloemen bij het graf

Goes – Katholieke begraafplaats

17 mei 2024
~Zeeland

Boek: Tuin van rust en stilte

06 mei 2024
~Nieuwsberichten