Skip to main content

Opening Facing Freedom

26 september 2019

Persbericht

Facing Freedom: Achter elke naam schuilt een verhaal

Op woensdag 25 september 2019 heeft Burgemeester Marleen Sijbers van de gemeente Sint Anthonis de tentoonstelling Facing Freedom geopend. Met de opening op de Brink startte het programma 75 jaar vrede en vrijheid in Sint Anthonis. Ook Femke Klein van Brabant Remembers en René ten Dam van stichting Dodenakkers.nl spraken over de viering van 75 jaar vrijheid in Brabant en de verhalen die achter de gezichten van oorlogsslachtoffers schuilgaan.

{seog:disable}Aan het slot van de bijeenkomst verhaalde Riëtte van der Linden-Ringers over haar persoonlijke ervaringen als veteraan. Riëtte is een van de initiatiefnemers voor oprichting van de veteranenvereniging in de gemeente Sint Anthonis. Het programma werd muzikaal omlijst door een kwartet blazers van muziekvereniging Sint Cecilia.

De expositie Facing Freedom staat op de Brink in Sint Anthonis, voor het gemeentehuis. Facing Freedom geeft aan de hand van zes verhalen de slachtoffers die bij de bevrijding van Brabant zijn gevallen een gezicht. De verhalen die men op panelen kan lezen, zijn illustratief voor de duizenden verhalen die er te vertellen zijn. De samenstellers van de tentoonstelling laten zien dat er achter elke naam, achter elk slachtoffer, achter elk grafmonument, een verhaal schuilt. De verschillende nationaliteiten van de slachtoffers laten bovendien zien hoe de wereld betrokken was bij de bevrijding van ons land.

De panelen op de Brink zijn te zien tot mei 2020 en maken onderdeel uit van het programma Brabant Remembers. De tentoonstelling is een initiatief van stichting Dodenakkers.nl en Oorlogsmuseum Overloon.

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's Geerke Vermeulen.

 

Opening door Burgemeester Marleen Sijbers van Sint Anthonis

Opening door Burgemeester Marleen Sijbers van Sint Anthonis

Opstelling panelen op de Brink in Sint Anthonis

Opstelling panelen op de Brink in Sint Anthonis

Toespraak voorzitter René ten Dam, stichting Dodenakkers.nl

Toespraak voorzitter René ten Dam, stichting Dodenakkers.nl

 

 De tentoonstelling Facing Freedom is tot stand gekomen met bijdragen van:

logo

Aangepast: 11 februari 2024

Nieuw op de website


Als bloemen bij het graf - Gieten

08 juni 2024
~Als bloemen bij het graf

Goes – Katholieke begraafplaats

17 mei 2024
~Zeeland

Boek: Tuin van rust en stilte

06 mei 2024
~Nieuwsberichten