Nieuwsberichten

Over de groene zoden 2

 

Onlangs publiceerde Terebinth, stichting voor funerair erfgoed, een bundel met 24 wandelingen over Nederlandse begraafplaatsen: deel 2 van de serie Over de groene zoden. 

De coronapandemie zorgt ervoor dat iedereen dichter bij huis blijft. Steeds meer mensen maken tijdens een wandeling in eigen stad of dorp een rondje over een begraafplaats. Journalist John Jansen van Galen zei het afgelopen september zo in het Plusmagazine: ‘Een begraafplaats kan een verrassende plek voor een wandeling zijn. Met fraaie bomen, graven van beroemde mensen of gewoon als een plek voor een moment van rust en inkeer.’ Hij noemde twaalf begraafplaatsen in Nederland waar het goed wandelen is, zoals Sint Barbara in Amsterdam en Soestbergen in Utrecht. 

Terebinth wandelingen coverklDeze gids nodigt uit tot het maken van een wandeling op funeraire plekken in Nederland. Van het klassieke Soestbergen in Utrecht tot de karakteristieke  begraafplaats op de Cauberg, tot de jonge begraafplaats in Almere en de stadsbegraafplaats St. Laurentius in Rotterdam. Elk verhaal bevat een beschrijving, foto’s en praktische informatie met wandelkaartjes.

Een paar wandelingen verschenen eerder in het tijdschrift Terebinth. De overige zijn speciaal voor deze bundel geschreven. Presentator­journalist Hella van der Wijst, bekend van haar tv-programma De wandeling, schreef als wandelenthousiast een voorwoord dat iedereen aanmoedigt op pad te gaan.

Over de groene zoden 2 is te bestellen via de webshop voor € 14,95 (+ € 3,95 verzendkosten) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor € 19,45 euro (inclusief verzendkosten). Het boek is ook verkrijgbaar via Bol.com. 

Over de groen zoden 2: Wandelen over begraafplaatsen in Nederland 
Korrie Korevaart en Bartho Hendriksen (redactie) 
Stichting Terebinth, Leiden 2020. ISBN 978-90-817644-2-1 / NUR 502 
128 blz., full colour, 14,7x21 cm (A5 liggend) 

 


© 2022 Stichting Dodenakkers.nl | Alle rechten voorbehouden.Website ontwikkeld door Webcase.