Skip to main content

FAQ

Geschreven: 02 augustus 2009
Aangepast: 04 november 2018
Auteur: René ten Dam
Categorie: FAQ

 

De redactie van de website krijgt vrijwel dagelijks vragen van bezoekers over de meest uiteenlopende onderwerpen. Het is helaas niet mogelijk om in alle gevallen direct een antwoord te geven. Om de bezoekers van de website enigszins tegemoet te komen, zijn een aantal veel voorkomende vragen hier terug te vinden. Staat uw vraag hier niet bij, neemt u dan gerust contact met ons op.

 

 

Ik ben op zoek naar het graf van een familielid. Kunt u mij helpen?
Helaas kunnen wij u, gezien de doelstellingen van onze website, niet helpen bij het localiseren van het graf van een familielid. Wij raden u aan om contact te zoeken met de gemeente waar uw familielid het laatst woonachtig is geweest en waarschijnlijk ook is overleden. Mogelijk dat de gemeentelijke afdeling die de begraafplaats(en) beheert, u verder kan helpen.

Waarom staat de begraafplaats in mijn woonplaats niet op de website?
Er zijn meer dan 4000 begraafplaatsen in Nederland, slechts een deel van deze begraafplaatsen is tot nu toe beschreven op de website. Wekelijks worden nieuwe beschrijvingen toegevoegd en oude beschrijvingen verbeterd. Wanneer een specifieke begraafplaats wordt toegevoegd, is onder meer afhankelijk van de informatie die de redactie ter beschikking heeft.
Heeft u informatie die de redactie zou kunnen helpen bij het beschrijven of verbeteren van een artikel, neemt u dan contact met de redactie op.

Ik ben op zoek naar een 'beroemd graf', maar kan het niet in de lijst terugvinden. Hoe kan dat?
Er zijn honderden graven van beroemdheden in Nederland. Slechts een deel hiervan is op de website beschreven. Het is een kwestie van tijd voordat andere beroemde graven worden beschreven op de website.
Overigens worden geen graven gepubliceerd van mensen die recent zijn overleden, dit uit respect voor de nabestaanden. De website 'Dood in Nederland' is bovendien geen nieuwssite, maar een historische site. In die enkele gevallen dat dit wel is gebeurd, heeft de redactie de uitdrukkelijke toestemming van nabestaanden.

Ik wil graag foto's en/of teksten gebruiken van de website. Moet ik daar toestemming voor vragen?
Op de gepubliceerde teksten en foto's is de Nederlandse Auteurswet van toepassing, dus in principe dient u toestemming te vragen. Wilt u echter alleen delen van teksten gebruiken, dan volstaat een simpele bronvermelding. Graag ontvangen we dan wel een berichtje. Wilt u hele teksten of foto's gebruiken, dan heeft u expliciet toestemming nodig van de auteur van het stuk en de stichting. U kunt daartoe contact opnemen met de redactie. In uw verzoek dient u duidelijk aan te geven voor welk doel u het materiaal wenst te gebruiken.

Ik wil graag een suggestie doen voor een begraafplaats of een beroemd graf. Kan dat?
Uiteraard staat de redaktie open voor suggesties. Lang niet alle begraafplaatsen zijn door ons bezocht en lang niet alle 'beroemde graven' zijn bij ons bekend. Denkt u dus dat uw begraafplaats net iets meer bijzonder is of weet u het graf van een beroemd persoon, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met de redactie.

Ik wil graag materiaal (tekst of foto's) bijdragen voor een artikel. Hoe doe ik dat?
Uw bijdragen kunt u sturen ter attentie van de redactie. Bij gebruik van het materiaal zal van te voren contact met u op worden genomen. Het insturen van materiaal is echter geen garantie dat de redactie hiervan ook gebruik zal maken.

Wat heb ik eraan als ik donateur word van uw stichting?
Als donateur draagt u bij aan de instandhouding en verdere uitbreiding van de website. Met uw bijdragen is het mogelijk om de kosten voor de website te dekken, onderzoek te doen en u te voorzien van actuele en gefundeerde artikelen en beschrijvingen. Daarnaast ontvangt een korting over de boeken die de stichting verkoopt. Tevens is het streven van de stichting om de donateurs jaarlijks een boek kado te doen als dank voor hun steun. De afgelopen jaren is de stichting hier steeds in geslaagd. In 2018 ontvangen donateurs 20% korting op het boekenaanbod in de webshop.