Hier ligt begraven - De Oude Joodse begraafplaats van Wageningen

Hier ligt begraven - De Oude Joodse begraafplaats van Wageningen

€29.95
productnummer: N401
4 in voorraad

Hier ligt begraven - De Oude Joodse begraafplaats van Wageningen

Dit boek is tot stand gekomen op initiatief van de Stichting Joods Erfgoed Wageningen onder de redactie van Francine Püttmann.

Ingeklemd tussen de huizen ligt de oude Joodse begraafplaats van Wageningen aan De Bleijk. Deze is in 1667 opgericht op de ‘Sandcuil’, een stuk grond in de zandafgraving aan de oostzijde van de stad dat deel uitmaakte van de Stads buitenbleek.

Tot 1925 werden hier de overledenen van de Joodse Gemeenten Wageningen, Veenendaal en Rhenen begraven. Nu zijn er 227 grafstenen te zien, maar er liggen veel meer mensen begraven. De geschiedenis van de begraafplaats, de vertaling van alle stenen en informatie over de achtergrond van de stenen staan vermeld in Hier ligt begraven. Met een index en een plattegrond zijn begraven personen ook makkelijk te vinden.

(Recensie hier)

 

Titel: Hier ligt begraven. De oude joodse begraafplaats van Wageningen
Onder redactie van Francine Püttmann
Aantal pagina's: 135
Uitgever: Walburg Pers, Zutphen
ISBN: 978 94 6249 316 2
Gebonden in harde kaft
ISBN: 9789462493162

 

Geen product in de winkelwagen

De webshop bevat een ruime selectie funeraire titels en aanverwante werken. Verzendkosten binnen Nederland altijd €3,95. Boven €60 geen verzendkosten. Donateurs ontvangen 15% korting op de totaalprijs (via kortingscode). De boeken verkeren in goede staat, tenzij anders aangegeven.

Bestellingen uit België kunnen uiteraard ook. Graag even een mailtje naar info@dodenakkers.nl.

I.V.M. met de coronacrisis worden de bestellingen op dit moment één keer in de week verstuurd, doorgaans op vrijdag. Excuses voor het ongemak.


© 2020 Stichting Dodenakkers.nl | Alle rechten voorbehouden.Website ontwikkeld door Webcase.