€15.00

€14.00

€12.50
Huis van de Levenden

Huis van de levenden (Rotterdam)

€14.50
productnummer: R002
4 in voorraad

Huis van de levenden - De Joodse begraafplaats aan de Oostzeedijk te Rotterdam

Auteur: Ton Hokken

Aan de Rotterdamse Oostzeedijk ligt, verscholen achter een muur, een ruim drie eeuwen oude joodse begraafplaats. Al bijna tweehonderd jaar wordt er niet meer begraven. De zerken staan verstild tussen de muur en de hoge moderne bebouwing.

Het Rotterdams Gemeentearchief heeft in 1976 foto’s van de zerken laten maken. Dankzij dit initiatief was het mogelijk alle grafstenen in dit boek af te beelden en de Hebreeuwse teksten erop te laten vertalen; ten gevolge van erosie is de leesbaarheid van de inscripties inmiddels aanzienlijk teruggelopen. Met behulp van de op deze wijze verkregen gegevens kon vervolgens van vele begravenen worden achterhaald wie zij waren. Dit onderzoek geeft een gezicht aan wat in de geschiedenisboeken enigszins abstract wordt aangeduid als ’de Rotterdamse joodse gemeenschap tussen ca. 1770 en 1820’.

Het boek bevat een rijkgeïllustreerde inleiding en diverse bijlagen waaronder een met alle grafteksten in het Hebreeuws met een Engelse vertaling.

Hardcover, 2009, 352 blz., 240 ill., 10 ill. in kleur

ISBN 978-90-5997-085-4

Geen product in de winkelwagen

De webshop bevat een ruime selectie funeraire titels en aanverwante werken. Verzendkosten binnen Nederland altijd €4,25. Boven €65 geen verzendkosten. Donateurs ontvangen 15% korting op de totaalprijs (via kortingscode). De boeken verkeren in goede staat, tenzij anders aangegeven.

Bestellingen uit België kunnen uiteraard ook. Graag even een mailtje naar info@dodenakkers.nl.


© 2022 Stichting Dodenakkers.nl | Alle rechten voorbehouden.Website ontwikkeld door Webcase.