Historische Moordkruisen in Nederland

Historische Moordkruisen in Nederland

€27.95
productnummer : N201

Historische Moordkruisen in Nederland - "Bid voor die sele"

Auteur: René ten Dam

We kennen allemaal de kruisen op kruispunten of langs de weg in Limburg. Maar ook elders in Nederland vinden we nog kruisen terug. De meeste kruisen hebben een religieus doel.

Sommige kruisen zijn geplaatst ter herdenking aan een slachtoffer van een ongeluk. Maar een klein aantal kruisen kent een meer gewelddadige aanleiding... als herinnering aan een moord die er in de nabijheid is gepleegd. Soms als vorm van boetedoening, maar nog veel vaker als herinnering aan het slachtoffer. Het boek verhaalt niet alleen over bekende Limburgse moordkruisen als het Kintskruis of het kruis in de muur van de Tienhovenmolen, maar ook over de moordkruisen bij het Gelderse Rumpt en Olst in Overijssel. Maar kende u de poepekrûsen in Friesland ook of de moordbomen bij Oirschot?

Veel van deze kruisen kennen een tragisch verhaal. Voor het eerst worden de verschillende verhalen over deze moordkruisen gebundeld. Het boek behandelt kruisen die stammen uit de 14de eeuw tot aan de Tweede Wereldoorlog. Een uitgebreide inleiding verhaalt over oorsprong en gebruik van moordkruisen in Nederland.

ISBN: 9789402157833
Aantal pagina's: 172
Verschenen: 2017 / Derde (herziene) editie sept. 2017.

Geen product in de winkelwagen

De webshop bevat een ruime selectie funeraire titels en aanverwante werken. Verzendkosten binnen Nederland altijd €3,95. Boven €60 geen verzendkosten. Donateurs ontvangen 15% korting op de totaalprijs (via kortingscode). De boeken verkeren in goede staat, tenzij anders aangegeven.

I.V.M. met de coronacrisis worden de bestellingen op dit moment één keer in de week verstuurd, doorgaans op vrijdag. Excuses voor het ongemak.


© 2020 Stichting Dodenakkers.nl | Alle rechten voorbehouden.Website ontwikkeld door Webcase.